This option will reset the home page of this site. Restoring any closed widgets or categories.

Reset

România, pe lista ţărilor ce nu au nevoie de viza SUA. Decizia Senatului SUA vizând reforma imigraţiei

Republicanul John Engler, preşedintele Business Roundtable (BRT), asociaţia managerilor celor mai puternice corporaţii americane, a vorbit, la emisiunea “După 20 de ani”, de la Pro TV, şi despre problema eliminării vizelor pentru România, afirmând că asociaţia pe care o reprezintă susţine o reformă a imigraţiei, anunţă Mediafax.

“Probabil va fi nevoie de o nouă lege. Roundtable susţine acest lucru. Susţinem o reformă comprehensibilă a imigraţiei. Purtăm această dezbatere de mulţi ani. Ştim că Senatul a inclus România pe lista ţărilor ce nu au nevoie de vize, iar asta ar facilita călătoriile din şi înspre România. Ar fi un lucru foarte bun. N-ar trebui să constituie obiectul unui schimb”, a declarat John Engler.

Preşedintele BRT a mai spus că a rămas surprins că mulţi dintre români din IT pleacă din ţară. “Ştiam că românii au o prezenţă puternică în aria serviciilor globale IT. Mulţi ingineri români, foarte talentaţi, programează şi fac design de software. Oracle sau HP au fost atrase să vină aici şi să deschidă filiale mari. Ce m-a frapat este numărul de români talentaţi care au plecat în alte ţări, în care oportunităţile erau mai mari”, a arătat reprezentantul firmelor americane.

Business Roundtable (BRT) este o asociaţie a executivilor celor mai importante companii americane, între care Motorola, IBM, ExxonMobil si Chevron, cu venituri anuale de 7,4 trilioane de dolari şi peste 16 milioane de angajaţi. Peste 30 dintre companiile menbere ale BRT au o prezenţă semnificativă în România.